»Jeg tror nøkkelen til å lære nye ting er å stille spørsmål«

Vebjørn Berg begynte i Netcompany etter sin mastergrad i Datateknologi fra NTNU i 2018. I dag er han manager i Netcompany og leder et team på 40 konsulenter, som jobber med å forbedre og utvikle Oslo kommunes digitale tjenester til beste for alle Oslo-borgere.

Kunnskapsdeling som en naturlig del av jobben

En av tingene Vebjørn Berg setter pris på, er at han samarbeider med kollegaer som har god teknisk, domene- og lederkunnskaper. «Hos Netcompany er det alltid noen som vet hva de skal gjøre. Det er lite byråkrati, så du spør bare om personen er tilgjengelig. Det får meg til å føle meg hjemme å vite at jeg er omgitt av motiverte mennesker, som deler kunnskapen sin med andre.»

Sette mål, og jobbe tett sammen med kunden

Vebjørn trives med å jobbe tett sammen med kunden og kollegaer, og det høye ambisjoner. «Vi presterer best når vi har definerte mål, som vi setter sammen med kunden. Kunden gjør oss bedre ved å sette listen høyt.»
Det er ikke uvanlig at Vebjørn setter høye mål, men konkurranseinstinktet er ikke så høyt utenfor jobben, og han liker å spille fotball uten å tenke på sluttresultatet. Men fra mandag morgen har konkurranseinstinktet slått inn, og som er reaksjon på det å ta ansvar for å lage den beste løsningen for kunden, men samtidig samarbeide med sine lagkamerater.

Alltid nysgjerrig

Når det gjelder problemløsning, legger Vebjørn stor verdi i å lære av sine kollegaer. «Jeg er nok den som har stilt flest spørsmål angående Oslo kommune, og jeg tror nøkkelen til å lære nye ting er å stille spørsmål, uansett hvor du er i karrieren.» Det å være nysgjerrig og ha et ønske om lære nye ting, har Vebjørn vært opptatt av helt siden studiet. Når han skrev masteroppgaven sin, publiserte han tre vitenskapelige artikler i ulike tidsskrifter og prententerte funnene sine sammen med professorer fra NTNU på en internasjonal IT-konferanse i utlandet. «Jeg liker å skrive, og jeg lærte mye av å produsere disse artiklene, noe som jeg også bruker når jeg kommuniserer med kunder og skriver tilbud. Når alt kommer til alt, setter jeg pris på å kunne fortsette å lære noe på alle områdene av yrkeslivet mitt.»