»Jeg motiveres av den felles innsatsen i teamet«

»Jeg motiveres av den felles innsatsen i teamet«

Netcompany har noen av de fremste lederne i IT-bransjen og Ragne Nilsen Ribu er en av dem. Hun motiveres av godt samarbeid og som Principal i Netcompany, gjør hun sitt beste for å støtte utviklingen til hvert teammedlem.

Jobber som et team for å nå målene

Ragne valgte å jobbe i Netcompany, fordi hun ønsket å bli en del av et raskt voksende IT-selskap med mange unge, dyktige IT-konsulenter:

“Organisasjonsstrukturen er relativt flat, og beslutningsprosessen er kort. Det har vært spennende å ta del i utviklingen vi har gjennomgått i Netcompany Norge, og jeg ser frem til å fortsette denne reisen i årene som kommer.”

Ragne drives av å jobbe mot klare mål og sluttprodukter, tidsfrister og budsjetter. Hun motiveres også av å jobbe i team for å nå felles mål, og av energien som oppstår når teamet nærmer seg viktige tidsfrister og milepæler.

"En profesjonell leder er en du kan stole på, som tar etiske valg og alltid er rettferdig overfor både ansatte og kunder. Ledere er rollemodeller, og når de opptrer med integritet og er et positivt eksempel for alle ansatte, vil det gjenspeiles i kulturen."
Ragne Nilsen Ribu

Principal

Implementering av Netcompanys metodikk

I samarbeid med sine kollegaer, har Ragne levert store prosjekter, alltid med den unike Netcompany-metodikken: «For meg er det unikt hvordan metodikken er integrert i vår organisasjon og kultur. Dette gjør det enklere å dele ressurser på tvers av land og prosjekter samt raskt å ta inn nye konsulenter på et prosjekt. Metodikken er pragmatisk og enkel å tilpasse til ulike typer leveranser. Det gir deg den kontrollen og forutsigbarheten som er nødvendig i komplekse prosjekter.»

Å jobbe tett sammen med kunden og levere høy kvalitet er fortsatt avgjørende:

«Det krever hardt arbeid og utholdenhet – samt prioriteringer. Som mor til tvillinger på 7 år må jeg være flink til å prioritere de viktigste oppgavene.» Når hun ikke er på jobb eller sammen med familien, liker Ragne å tilbringe tiden i de snødekte norske fjellene på både langrenn og slalåm.

Å vise integritet som leder

Ragne mener at en god leder er en leder som viser integritet. I løpet av sin karriere har hun hatt mange ledere, alle med forskjellige lederstiler og noen mer effektive enn andre:

“En profesjonell leder er en du kan stole på, som tar etiske valg og alltid er rettferdig overfor både ansatte og kunder. Ledere er rollemodeller, og når de opptrer med integritet og er et positivt eksempel for alle ansatte, vil det gjenspeiles i kulturen.”
Og hver ansatt er en viktig ressurs, legger hun til:

“En god leder er også en leder som ser, involverer og verdsetter hver enkelt ansatt. Jeg er bevisst på å hjelpe hver enkelt i teamet mitt til å vokse ved å inkludere dem i viktige beslutninger og gi dem stadig mer ansvar.”