»Jeg har altid drømt om at arbejde på projekter, der gør en forskel i samfundet«

»Jeg har altid drømt om at arbejde på projekter, der gør en forskel i samfundet«

Joel Järlesäter har altid vidst, at han ønskede at arbejde et sted, hvor han kunne kombinere sine analytiske og strategiske evner med traditionel problemløsning og programmering. Derfor tøvede han ikke, da muligheden for at blive en del af Netcompany opstod i 2022. I dag pendler han stadig dagligt fra Lund til København, hvor han er en del af et projekt for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvor han arbejder på at modernisere datahåndtering indenfor beskæftigelsesområdet.

Værdiskabende løsninger

Kort efter at have afsluttet sin kandidatgrad i Industrial Engineering og Management på Lunds Universitet begyndte Joel at arbejde som konsulent hos Netcompany. Et job han havde drømt om, siden han startede på universitetet.

“Netcompany var min førsteprioritet. Jeg har altid drømt om at arbejde på projekter, der gør en forskel i samfundet. Hos Netcompany får jeg mulighed for at gøre præcis det!”

En svensker i forklædning

Oprindeligt fra en lille by i Skåne der hedder Åhus, er det ikke atypisk, at folk forveksler Joels hjemby med Aarhus i Jylland, når han fortæller dem, hvor han er fra: “Men så hører de min accent og indser, at jeg faktisk er svensk,” siger Joel og griner.

Den svenske accent er stadig tydelig, men siden han begyndte at arbejde i Danmark, er han blevet positivt overrasket over, hvor hurtigt han har lært det danske sprog. “Nogle gange påpeger min kæreste, at jeg er begyndt at bruge danske ord i mine samtaler med hende. Jeg er ikke engang opmærksom på, at det sker længere,” siger Joel.

Den vigtigste opgave er at forstå, hvad kunden ønsker sig. Og har brug for

Netcompany var Joels første job efter sin uddannelse, og han så frem til at anvende sin viden i praksis og prøve kræfter med forskellige typer af opgaver. “Der er en stejl læringskurve, når man starter som konsulent. Især som nyuddannet. Men det er dét, jeg finder spændende. Du får mulighed for at prøve lidt af hvert. Lige nu arbejder jeg som en blanding af scrum master, udvikler og forretningsanalytiker, hvilket betyder meget interaktion med både udviklere, arkitekter og kunden. Jeg synes, det er fantastisk, at jeg har mulighed for at være involveret i så mange forskellige aspekter af projektet, især som nyuddannet. Og det er noget, jeg føler mig tryg ved at gøre på grund af den coaching og mentorstøtte, jeg får hos Netcompany.”

“Den vigtigste opgave som IT-konsulent er at forstå, hvad kunden ønsker og har brug for. Det er der, den analytiske del af arbejdet starter. Jeg synes, det er en virkelig spændende del af jobbet.”

"Der er en stejl læringskurve, når man starter som konsulent. Især som nyuddannet. Men det er dét, jeg finder spændende. Du får mulighed for at prøve lidt af hvert."

Joel Järlesäter

Definerende øjeblikke

At arbejde i krydsfeltet mellem strategi, analyse og programmering har altid interesseret Joel. Mens han stadig gik på gymnasiet, brugte han et helt semester på at undersøge og derefter genopbygge en enigma-maskine som en software. En oplevelse, der lagde fundamentet for hans fremtidige karrierevej.

“Det var et af de sjoveste og mest spændende projekter, jeg arbejdede på i mine gymnasieår, og det var netop den oplevelse, der fik mig til at studere Industrial Engineering og Management på universitetet.”

Et arbejdsliv, der passer til min livsstil

Jeg arbejder altid i toget under min pendlertur mellem Lund og København, hvilket giver mig mere tid til at dyrke mine interesser, når jeg kommer hjem. Om det så er vandreture, at løbe eller at være sammen med mine venner. Det er fantastisk, at jeg har fleksibiliteten til at forme mit arbejdsliv på den måde.”