»Som leder skal du kunne ‘walk the talk’«

Indsigter fra Andreas Pørtner Karlsen om sin kåring som IT Talent 2023

Ved Version2's årlige prisuddeling blev Andreas Pørtner Karlsen kåret som værende blandt årets absolut dygtigste IT projektledere. Her deler han ud af de vigtigste erfaringer, han har gjort sig gennem sin karriere som leder i IT-branchen.

1. At blive vurderet på sin indsats fremfor anciennitet

Da jeg først startede i Netcompany som nyuddannet datalog tilbage i 2015, var jeg lidt nervøs for at komme med forslag – og potentielt komme til at træde nogle over tæerne. Jeg tog det, jeg dengang syntes var en chance, og kom med et forslag til, hvordan man kunne gøre nogle ting. Da jeg så mødte ind næste dag, sagde min leder: Det var et megagodt forslag! Lad os køre med det!” På den måde erfarede jeg hurtigt, at vil man tage ansvar, så får man det. Gennem hele min karriere har jeg oplevet, at man bliver vurderet på det, man kommer med – ikke hvor lang tid, man har været her, hvad man har skrevet speciale i, eller hvad ens efternavn er.

2. Som leder skal du kunne ‘walk the talk’

Som leder skal du kunne ’walk the talk’. Hvis man beder nogen om at lave noget, så skal du altid selv kunne komme med input til, hvordan opgaven kan løses og lære fra dig. Det er et princip, som jeg efterlever dagligt i min rolle som leder. Dét at være i stand til at sætte sig ind i kundens udfordringer og identificere de tekniske muligheder, gør at jeg kan vejlede mit team bedst muligt og tilbyde konkrete løsningsforslag.

»Det er vigtigt for mig at kende det ’hele menneske’ og skabe et rum, hvor alle føler sig set og hørt.«

Andreas Pørtner Karlsen, Principal

3. Evnen til at håndtere en stor kompleksitet og sætte retningen

Senest har jeg været projektleder på RejseBillet. Her var det vores opgave at skabe en løsning, der styrker den kollektive trafik og sikre lige muligheder for alle borgere, så de kan komme derhen, de har brug for. Det betød, at vi skulle sætte os ind i de mange komplekse, og forskellige rejseregler, der eksisterer på tværs af trafikselskaber, og definere de mest kritiske funktionaliteter. Dét arbejde er vi lykkes med, og det har resulteret i en vellykket første release i august 2023.

4. At møde sit team der, hvor de er

Det er vigtigt for mig at kende det ’hele menneske’ og skabe et rum, hvor alle føler sig set og hørt. Jeg forsøger altid at møde mine folk, lige præcis der, hvor de er – professionelt såvel som personligt.

5. Vejen hen til resultaterne

Resultaterne er vigtige, men vejen hen til resultaterne er mindst lige så vigtig. En af mine største prioriteter er altid at opretholde et højt niveau af integritet og tillid gennem hele processen. I forretningen såvel som blandt mit team og hos kunden.