»Flere har beskrevet os som en ”dynamic duo”, fordi vi altid har fulgtes ad«

Mads Østerø Nørregaard og August Clement Leve har fulgtes ad siden deres første dag på datalogistudiet, senere som roommates og i dag som kollegaer hos Netcompany. Her deler de deres erfaringer med at gå fra at være studerende til konsulent, og hvordan de har kunne bruge hinanden gennem både studieliv og karriere.

At gå fra studie- til arbejdsliv er for mange en skelsættende og stor overgang i livet. Det var det også for venneparret Mads og August, som en septemberdag i 2021 stod sammen foran Netcompanys hovedindgang – klar til at indtage deres nye roller som konsulenter. Begge husker de tydeligt følelsen af både spænding og usikkerhed kombineret med et stort gåpåmod, som fulgte dem gennem deres første uger.

Den fælles start i Netcompany var dog langt fra første gang, de to venner påbegyndte et nyt kapitel sammen.

En ’dynamic duo’ lige fra begyndelsen

Mads og August mødte hinanden for første gang tilbage i 2016, da de begge startede på datalogistudiet på Københavns Universitet, og det skulle hurtigt vise sig, at de to studiekammerater havde en masse til fælles.

De engagerede sig begge aktivt i forskellige faglige og sociale netværk på studiet, og deres fælles interesser voksede sig hurtigt til et stærkt venskab.

 

Da de efter et års venskab begge stod overfor at skulle flytte hjemmefra for første gang, valgte de at finde en lejlighed sammen, og var nu ikke længere kun hinandens bedste venner, men også roommates.

»Flere har beskrevet os som en ”dynamic duo”, fordi vi altid har fulgtes ad. Det passer jo nok meget godt til os, for vi minder meget om hinanden, og vi elsker begge at være sociale og have det sjovt sammen«, fortæller August.

»Vi bruger ofte hinanden til at spare med. Og især i starten var det rart at have sin bedste ven herinde, som man kunne bruge til at dele sine erfaringer med«

I tre år delte Mads og August en hverdag sammen som roomates, inden de begge flyttede fra deres fælles hjem og sammen med deres kærester. Men på trods af at studietiden lakkede mod enden, og at de to venner ikke længere boede under samme tag, så betød det dog langt fra, at de var stoppet med at følges ad. Det skulle hurtigt vise sig, at Netcompany blev det næste stop på deres fælles eventyr.

»Jeg blev kontaktet af Netcompany, da jeg var ved at være færdig på mit studie, og blev tilbudt at komme til jobsamtale. I løbet af rekrutteringsprocessen, blev jeg hurtigt klar over, at det var her, jeg ville arbejde«, fortæller Mads og fortsætter:

»Jeg husker tydeligt, at jeg ringede til August og fortalte om min oplevelse. Så tog det ene faktisk hurtigt det andet, og før jeg selv havde havde nået at blive tilbudt et job, havde jeg fået anbefalet August. Og så gik der ikke længe, før vi begge kunne skrive under på ansættelseskontrakten.«

Tre gode råd, når man starter som nyudannet i Netcompany

Man skal ikke kunne det hele fra starten af, så accepter, at du kommer til at lære mange af tingene undervejs, og at man lærer af sine fejl.

Tag ansvar for din egen udvikling, og vær åben og ærlig omkring dine ambitioner og hvad der motiverer dig. Ens leder kan ikke altid gætte sig til, hvad du har behov for eller drømmer om.

Det sociale i Netcompany er både sjovt og helt klart noget, som vi kun kan anbefale, at man tager del i. Vores mange After Dark events er en god måde at udvide sit netværk på og samtidig lave noget sjovt med sine kollegaer.

Vi kan stadig lære meget af hinanden

Selvom Mads og August delte deres første arbejdsdag sammen, så kom de hurtigt ud på to meget forskellige projekter.

Mads kom på et stort og langvarigt projekt og fik fra start direkte kontakt til kunden. August fik derimod mulighed for at bidrage med sin dataviden og opnå specifik domæneviden på flere mindre projekter.

Det har kun styrket deres relation yderligere, at de hver især har gjort sig nogle forskellige erfaringer. Både Mads og August ser det som en stor fordel, at de kan få lov til at udvikle sig sideløbende.

»Selv den dag i dag sparrer vi fortsat med hinanden. Selvom vi sidder på to meget forskellige projekter, så bruger vi hinanden til at udveksle erfaringer og dele gode råd«, fortæller August.

Mads og August til bouldering i Sydhavn. Inden for bouldering kaldes ruterne for "problemer", da de udover teknik og styrke kræver en del kreativitet at løse.

»Selvom du ikke ved, hvad du vil, men er åben, ambitiøs og klar på at lære og udfordre dig selv, så skal du nok komme langt«

Ansvar fra den allerførste dag

For de to venner er ansvar og udvikling to væsentlige nøgleord, der går igen, når de skal beskrive opstarten i Netcompany: »Det bliver taget meget bogstaveligt det her med, at man får ansvar fra den første dag«, siger Mads.

Mads og August blev begge forfremmet til seniorkonsulenter i starten af 2024. Men det har ikke sat en stopper for læringskurven. Tværtimod.

»Man udvikler sig hele tiden. Udover at ens IT-faglige værktøjskasse konstant udvides, så lærer man også at nytænke og optimere processer. Og i takt med vores nye seniorrolle, så stilles der jo naturligt også større forventninger til os, hvilket betyder, at vi bliver ved med at udvikle os både fagligt men især også personligt«, fortæller August.

Man behøver ikke at kunne det hele fra første dag

Ifølge både Mads og August handler det især som nyuddannet om at acceptere at overgangen til arbejdslivet tager tid at vænne sig til, og man skal ikke forvente at kunne det hele fra den første dag. Det handler derimod om at være åben for at lære og udvikle sig undervejs i processen.