»Det er fedt at få så meget ansvar på så kort tid«

»Det er fedt at få så meget ansvar på så kort tid«

Ansvar og udvikling er det som motiverer Julia Loftsdòttir i hendes karriere i Netcompany. I dag bærer hun titlen manager og nyder en hverdag, hvor hun konstant lærer, hvordan hun kan skabe mere værdi på både samfundsplan og for projektet.

Julia har altid været teknisk interesseret, men brugte sin bachelor til at spore sig ind på, hvor præcis i IT-branchen hun hørte til. Begejstringen fandt hun særligt gennem et UX-valgfag, hvor hun fik øjnene op for det menneskelige aspekt ved IT-løsninger og muligheden for at dykke ned i brugerens oplevelse med det endelige produkt. Siden da har jagten på ”den gode løsning” været fikspunktet for hendes karriere.

Hun sidder til dagligt på et projekt i det offentlige, Kommunernes Pensionssystem, hvor hun i samarbejde med sin projektleder har ansvar for samtlige teams på projektet. Her er det netop ansvaret, der holder Julia motiveret: ”Det er vildt at være involveret i så stort et projekt indenfor det kommunale og skabe en løsning, der har en positiv indflydelse på så mange borgere.”

Derudover drømte jeg om at blive manager tidligt i min karriere. Og det lykkedes. Jeg oplevede, at jeg blev lyttet til og anerkendt for min interesse i både faglig og personlig udvikling.

Julia Loftsdòttir

Udvikling i højsædet

Med ansvar kommer udfordringer, så fokus på udvikling har været i højsædet fra dag ét. Muligheden for at vokse internt i organisationen var nemlig en af årsagerne til, hvorfor Netcompany dengang var det rette match for den nyuddannede kandidat fra DTU: ”Jeg gav udtryk for, at jeg gerne ville arbejde i spændingsfeltet mellem forretning og IT fra start. Derudover drømte jeg om at blive manager tidligt i min karriere. Og det lykkedes. Jeg oplevede, at jeg blev lyttet til og anerkendt for min interesse i både faglig og personlig udvikling.”

Ny rolle, nye aspirationer

Når man spørger Julia, hvad aspirationen er den dag i dag, fremhæver hun særligt et fokus: at være en god leder for projektet og teamet: ”I forbindelse med min forfremmelse deltog jeg på Netcompanys New Manager Seminar. Her indså jeg, at man har rigtig mange hatte på i rollen som manager, og at man ikke altid kan være god til alt. Det handler til gengæld om at kunne identificere behovet for den enkelte i den specifikke situation.”

Støtte hele vejen rundt

Heldigvis oplever Julia aldrig, at hun står alene med ansvaret. Med støtte fra kolleger på tværs af projekter og fra Netcompanys faglige og sociale initiativer, Netcompany Academy og After Dark, har Julia masser af mennesker i sit netværk, der kan tages med på råd, når behovet viser sig. Det er samme rum for sparring og dialog, hun ønsker at skabe for sine kolleger: ”Det absolut vigtigste for mig er, at jeg er en, man altid tør at gå til. Også når man har lavet fejl. Det er netop min rolle som manager, at jeg kan assistere med at finde en løsning, når svære situationer opstår.”

Værdiskabende relationer

Med flere fra Netcompany boende i nærheden af Julia og hendes kæreste tages de gode arbejdsrelationer også med hjem i privaten. Her har hun sammen med en kollega bl.a. besluttet sig for at lære at stå på SUP-board. For Julia skaber det gode kollegaskab en bedre sammenhæng mellem arbejds- og privatliv.

”Jeg finder stor værdi i at have en relation til mine kolleger. Jeg nyder at være blandt mine kolleger, snakke med dem over en kaffe og spise frokost sammen. Folk vil meget gerne det sociale i Netcompany. Det er virkelig motiverende.”