Omkring det tidspunkt mødtes Miria med en ven og kollega til et Client Engagement Seminar. De jokede lidt med, at de var de eneste to LGBTQ+-medlemmer i firmaet.
“Det var vi jo ikke, men det var ikke så tydeligt, hvem der ellers var. Så jeg skrev til ham ‘hvad nu hvis vi starter en gruppe for medlemmer af miljøet?’ Og det gjorde vi så.”
Miria startede ERG-gruppen LGBTQ+ and Allies og fandt ud af, at de ikke var de eneste fra LGBTQ+-miljøet i firmaet. I dag tæller gruppen rundt regnet 15 personer, og gruppens mål er at mindske diskrimination og styrke den interne kommunikation omkring inklusion og tolerance.
“I folkeskolen var det den populære, der sagde, at nu var beyblades det seje. Og så var beyblades det seje. Og et firma er bare en stor folkeskole, rent socialt. Det hjælper, når det er de seje på kontoret, der går forrest med at skabe en inkluderende kultur.”
Det betyder ikke, at det er noget, der skal presses ned i folks hals. Det hele handler om plads til forskellighed, og det gælder både inden for og uden for LGBTQ+-miljøet.
“Jeg repræsenterer ikke alle folk i LGBTQ+ miljøet. Alle har deres egne oplevelser med at være en del af LGBTQ+ miljøet, og det betyder noget forskelligt for alle. Jeg repræsenterer egentlig kun min egen oplevelse, min egen identitet.”
Den logik har også indflydelse på Mirias arbejde som scrum master i Netcompany.