»Der ligger en stor læring i at opleve modgang«

Kirstine Sofie Keller om at være en leder
Siden Kirstine Sofie Keller startede i Netcompany i 2013, har hun været på en stor udviklingsrejse. Personligt såvel som professionelt. Hun er flyttet fra København til Odense, har stiftet familie og er gået fra IT-konsulent til IT-leder. Her reflekterer hun over de læringer, hun har gjort sig, og hvordan de udfordringer hun har mødt undervejs, har gjort hende klogere på sig selv som menneske og som leder.

Da Kirstine kom til Netcompany i 2013, tænkte hun, at her ville hun nok ikke være i mere end to år. Men så kom hun på Netcompanys projekt for Telmore, hvor hele virksomhedens IT-platform skulle udskiftes. »Der sad nogle fantastisk sjove og dejlige mennesker, som jeg stadig har et bånd til i dag. Vi blev jo soldaterkammerater, for der var virkelig fart på«, fortæller Kirstine.

Den 1. februar 2024 kunne Kirstine fejre 11 år hos Netcompany, og hun har ingen planer om at stoppe foreløbig. Meget er også sket siden. I dag er hun blevet forfremmet til Principal, er forlovet, bor i Odense, pendler på ugentlig basis og har foruden sin femårige datter Klara, tre bonusbørn.

»Jeg har altid haft høje forventninger til mig selv, og efter jeg er blevet forælder, har jeg været nødt til at prioritere benhårdt. Det har helt klart været noget, jeg skulle lære.«

At finde balancen mellem karriere og familieliv

At blive forælder førte en stor lykkerus med sig, men det bød også på store forandringer, og da Kirstine kom retur fra barsel i september 2019, skulle hun lige fornemme, hvilke forventninger, der var til hende på jobbet, og måske i lige så høj grad, hvilke forventninger hun havde til sig selv.

»Jeg har altid slået på, at det skal være muligt både at gøre karriere og have en familie. Det var også en af grundene til, at jeg kom tidligt tilbage fra barsel. Men som mor, leder og samtidig også pendler har der helt klart været nogle ting, der har været svære. Især når man er to forældre, der begge gerne vil gøre karriere«.

Derfor har Kirstine også kastet sig over at finde en god balance, der får hverdagen til at hænge sammen med arbejde, børn, en forlovet, der ofte rejser med sit arbejde, sin volleytræning, og hvad der nu ellers følger med.

»Vi har for eksempel fået en børnepasser for at få det til at gå op. For det kan bestemt lade sig gøre at finde en god balance, men man bliver også nødt til at acceptere, at man ikke kan nå det hele, for det at vælge noget til indebærer også et fravalg af noget andet. Og så kan ens prioriteter jo også ændre sig alt efter, hvor man er i sit liv«.

»Jeg ønsker at møde kunderne der, hvor deres hverdag starter«

Muligheden for at prøve nye veje og blive ved med at udvikle sig er noget af det, der har holdt Kirstine ved ilden i Netcompany, og der gik heller ikke længe før hendes ansvarsområder voksede, og hun fik ledelsesansvar.

I sin rolle som leder er den menneskelige del af arbejdet særlig vigtig for Kirstine, hvilket giver sig til udtryk i hendes måde at tilgå og opbygge relationer på – med kunder såvel som kolleger.

»Jeg ønsker at møde kunderne der, hvor deres hverdag starter og opbygge en relation, som bygger på tillid og ordentlighed, og som derfor kan tåle at opleve konflikter. Det kræver et særligt engagement at opnå det og ofte også tid«.

Gennem sin karriere i Netcompany har Kirstine været på flere store projekter med forskelligartede opgaver og mange berøringsflader. Senest som projektleder på Digital Post. Et projekt, hvor den offentlige bevågenhed har været særlig stor. »Det har været ufatteligt spændende, men også ærefrygtindgydende at være en del af et så samfundsvigtigt projekt, hvor vi er med til at udvikle og drifte et system, der servicerer virksomheder, myndigheder samt alle borgere i Danmark«.

At være i stand til at håndtere komplekse og svære udfordringer er dog langtfra uvant for Kirstine.

»Min arbejdsplads blev mit holdepunkt«

»Tilbage i november 2017 stod jeg overfor en masse store forandringer i mit liv. Jeg var i fuld gang med at pakke min lejlighed ned, levede i flyttekasser, og skulle snart til at være pendler og bonusmor til tre. Jeg kunne mærke stresssymptomerne hobe sig op. Jeg havde lige overtaget et kæmpe team med deadline op til jul. Alligevel blev arbejdet det, der fik mig igennem den periode. Her havde jeg klare rammer, og mennesker der støttede mig. Min arbejdsplads blev mit holdepunkt«.

Efter en veloverstået flytning og med alle flyttekasserne pakket ud begyndte tingene langsomt at falde til ro igen. Men det at opleve modgang og komme styrket ud på den anden side er en læring Kirstine har taget med sig videre i sit arbejdsliv. Særligt i sin rolle som leder.

»Jeg ønsker at skabe tillid og rammer for mine projekter, hvor man tør tale åbent med mig om udfordringer. Uanset om modgangen findes inden for eller uden for arbejdet«

»Jeg har selv oplevet at stå over for udfordringer. Både på og uden for arbejdet. Der ligger en stor læring i at opleve modgang og turde møde udfordringerne uden helt at vide, hvad udfaldet bliver. Jeg har ofte skulle sige til mig selv ”det kan være, det bliver godt”, når jeg har stået foran en stor udfordring og katastrofetankerne er gået i gang om, hvad der potentielt kunne ske af dårlige ting, som en konsekvens af de valg, jeg træffer. Derfor er det en stor prioritet for mig at skabe et miljø, hvor man tør møde udfordringerne, og hvor man bliver støttet og hjulpet videre på en konstruktiv måde. Især hvis man rammer forkert«.