»Det som en gang føltes fremmed, er nå det jeg mestrer best«

»Det som en gang føltes fremmed, er nå det jeg mestrer best«

Å starte på arbeidslivet etter studiene kan både være spennende og krevende. For Hanne-Grete har det vært en mulighet til å vokse og utfordre seg selv. Enten om det er på lange fjellturer eller actionfylte terrengløp som setter både utholdenhet og viljestyrke på prøve, har hun alltid hatt et sterkt driv til å strekke seg litt lenger. Den samme drivkraften har fulgt henne gjennom studietiden i Trondheim og videre inn i rollen som funksjonell designer på Møller Mobility Group-prosjektet. Her deler hun sin historie og hvordan hun har funnet sin plass i teknologiverden.

Fra skeptiker til teknologientusiast

For Hanne-Grete var ikke IT et opplagt valg da hun skulle velge hva hun ville studere etter videregående – snarere tvert imot. For henne virket det som et fjernt og komplekst felt, og noe som virket langt unna hva hun hadde sett for seg som karrierevei.

»Da jeg var yngre synes jeg IT virket vanskelig, men også litt skummelt og mystisk. Jeg hadde alltid trodd at det var noe bare de med en spesiell teknisk bakgrunn kunne forstå og beherske,« innrømmer Hanne-Grete.

Etter videregående vurderte hun flere retninger, men til slutt falt valget på kybernetikk og robotikk. Kombinasjonen av IT, matte og fysikk viste seg å være en perfekt match – og det var her hun virkelig begynte å finne sin vei mot IT.

»Selv da jeg startet på kybernetikk, var jeg ikke helt sikker på hva jeg gikk til. Men etter hvert oppdaget jeg hvor gøy teknologi faktisk kan være, og i dag er litt morsomt å tenke over at det som en gang føltes fremmed, er nå det jeg mestrer best. I ettertid tror jeg vendepunktet var da jeg innså at det ikke handler om å være ekspert på alt, men om å være nysgjerrig og villig til å lære,« reflekter Hanne-Grete.

»Det handler ikke om å være ekspert på alt, men om å være nysgjerrig og villig til å lære«

Hanne-Grete Alvheim

Verdien av nye nettverk i teknologihovedstaden Trondheim

I motsetning til de fleste barndomsvennene som flyttet til Oslo for studiene, var Trondheim det mest naturlige valget for Hanne-Grete. Byen, som er kjent for sitt sterke teknologimiljø og engasjement for innovasjon, passet henne ypperlig og var også et sted hvor hun kunne bygge både kompetanse og nettverk.

»Selv om de fleste av vennene mine flyttet til de andre storbyene, var Trondheim byen som fristet mest. Jeg likte det tette studentmiljøet, og kombinasjon man får av by og natur her. Samtidig fant jeg allerede før studiestart nettverk slik som Ada, som samler jenter fra teknologiutdanningene. Dette gjorde overgangen til studenttilværelsen lettere,« forteller Hanne-Grete.

I løpet av studietiden ble hun også en aktiv del av Tekna og Cogito, hvor hun fikk erfaring med tverrfaglig samarbeid.

»Å engasjere meg gjennom ulike studentorganisasjoner og verv i løpet av studiene ga meg på mange måter ulike arenaer jeg kunne vokse på. Tidligere var jeg ikke den som meldte seg mest på det sosiale, men over tid har jeg virkelig erfart hvilken verdi et nettverk kan han ha,« sier Hanne-Grete og fortsetter:

»I løpet av tiden min på NTNU fikk jeg ikke bare nye perspektiver på teknologi, men jeg fikk også nye venner og kjæreste, så i dag er jeg veldig takknemlig for tiden min her,« legger hun til.

 

Veien inn til arbeidslivet og Netcompany

Mot slutten av studiene stod Hanne-Grete ovenfor et viktig valg da hun skulle velge hvor hun ville starte sin profesjonelle arbeidskarriere. Til tross for at hun vurderte flere alternativer, var det først når Netcompany kom på banen at hun fant riktig match.

»Da jeg ble kontaktet av Netcompany, så begynte jeg raskt å forhøre meg rundt med andre studenter og nettverket mitt i Trondheim. Etter hvert fikk jeg vite mer om hvordan Netcompany jobber i team – og kombinert med et ungt miljø og spennende prosjekter, ble jeg overbevist om at dette ville være riktig sted for meg og mine ambisjoner,« forklarer Hanne-Grete.

Etter hvert gikk prosessen raskt videre, og hun takket ja til en stilling på Netcompanys Trondheimskontor. I dag jobber hun som funksjonell designer på Møller Mobility Group-prosjektet – et prosjekt som lar henne kombinere teknisk forståelse med innsikt i brukerbehov.

»På prosjekt med Møller Mobility Group jobber vi med å modernisere deres kjernesystem, og rollen min innebærer mye konfigurasjon av systemer og å finne de beste løsningene basert på kundens behov. Dette betyr mye dialog med kunden, noe som passer meg godt. Man skaper en tettere relasjon til de man jobber med og bygger en bra møtekultur sammen,« forteller Hanne-Grete.

 

Mestring i løypa og på jobb

Utenfor jobb er Hanne-Grete en treningsentusiast, og hun elsker å teste ut nye idretter. For hun har allsidighet og viljen til å pushe nye grenser vært noe hun har tatt med seg inn i arbeidshverdagen.

»Jeg liker å ha flere baller i lufta og jobbe målrettet mot noe – både på og utenfor jobb. Uansett om det er i komplekse prosjekter eller i fartsfylte terrengløp, så motiveres jeg av muligheten for mestring og utvikling,« forteller hun.

For tiden trener hun til Navyrace, en krevende hinderløype som utfordrer både styrke, utholdenhet og mental robusthet. Treningen gir henne et avbrekk fra hverdagen, men også verdifull læring hun tar med seg inn i rollen som konsulent.

»Det er litt som jobben min – man må være allsidig, bruke metodene man kjenner og finne de riktige ressursene for å løse utfordringene som dukker opp. Det handler om å ha oversikt, tenke helhetlig og samtidig ha evnen til å gå i detalj når det trengs. Den balansen er noe jeg vil fortsette å utvikle videre i tiden fremover – både på kontoret og i løypa,« avslutter Hanne-Grete med et smil.