Bidt af digitalisering?
Vi inviterer ungdommen ind til en forsmag på livet i IT-branchen

Bidt af digitalisering?
Vi inviterer ungdommen ind til en forsmag på livet i IT-branchen

»Jeg tror klart, at jeg har fået nedbrudt nogle fordomme om, hvad det vil sige at arbejde som IT-konsulent.«

Christian, erhvervspraktikant fra 9. klassetrin

Med digitalisering skaber vi bæredygtige forandringer, der er med til at forme fremtidens samfund. Men hvad vil det egentlig sige at arbejde med IT? Og hvilke forskellige karriemuligheder eksisterer der? Det kan være svært at gennemskue, mens man stadig sidder på skolebænken, og valg af videregående uddannelse synes at ligge langt ude i fremtiden. Derfor støtter vi initiativer, der giver børn og unge et indblik i branchen.

I forbindelse med Science Day, et årligt arrangement afholdt af Naturvidenskabernes Hus, inviterede vi to gymnasieklasser ind til en forsmag på livet som IT-konsulent hos Netcompany. Her fik eleverne et indblik i forskellige projekter, hvordan vi udvikler digitale IT-løsninger til samfundet, og de fik tilmed selv mulighed for at omsætte teori til praksis med en virkelighedsnær opgave under vejledning af vores erfarne konsulenter.

17-årige Nicolai fra Vestskoven gymnasium var en af de studerende, der deltog i Science Day. Nicolai går til daglig i en klasse, der har programmering fast på skoleskemaet, og hans interesse indenfor IT var derfor allerede stor.

»Det var sjovt at arbejde med opgaveløsning på en anden, og mere struktureret måde, end hvad jeg er vant til. Fra at designe vores løsninger til rent faktisk at skabe dem. Det gav virkelig god mening at dele det ind i forskellige processer og jeg fik også et større indblik i sammenhængen mellem de forskellige programmeringssprog.«

Ifølge Nicolai har dagen bidraget med ny viden samt inspiration til hans videre uddannelsesforløb. I forhold til fremtiden er han heller ikke i tvivl – det skal være noget med IT! Men indenfor hvilket specifikt område vil han bruge resten af sin uddannelsestid på at finde ud af.

Et indblik i dagligdagen hos Netcompany gennem erhvervspraktik

Science Day er langt fra vores eneste initiativ målrettet børn og unge. Senest havde vi, i samarbejde med Københavns Kommune, fem elever fra 9. klassetrin i erhvervspraktik hos os. Her fulgte de nogle af vores medarbejdere i deres daglige arbejde. Udover en introduktion til vores forskellige projekter, fik eleverne også mulighed for selv at få fingrene dybt i kodningen, da de skulle programmere deres egen webshop.

Sophia og Christian på 15 år var blandt de elever der deltog, og ingen af dem er i tvivl om den værdi, de har fået ud af deres praktikophold. For Christian var det hans nysgerrighed på at lære mere om IT og opleve hverdagen i en stor virksomhed, der fik ham til at søge om en praktikplads i IT-branchen. Noget af det der overraskede ham mest, var det stærke kollegiale sammenhold, der eksisterer på de forskellige teams.

»Jeg tror klart, at jeg har fået nedbrudt nogle fordomme om, hvad det vil sige at arbejde som IT-konsulent. Jeg er eksempelvis blevet positivt overrasket over, hvor meget det sociale fylder. Selvom du er på et projekt, så har du altid dine kolleger til at hjælpe dig, og du er aldrig alene.«

Christian præsenterer sin idé til webshop

Sophia og hendes makker forfiner deres løsning

Ligesom Christian var Sophia også nysgerrig på at lære mere om, hvad det vil sige at arbejde med IT.

»Jeg ville gerne se, hvordan det er at arbejde på en rigtig arbejdsplads. Min mor arbejder indenfor IT branchen, og jeg synes det lød virkelig spændende, og det gad jeg godt selv at prøve.«

Team manager Gürkan Koyuncu var en af de medarbejdere, eleverne fik mulighed for at følge i løbet af ugen. Et forløb han var glad for at kunne bidrage til ved blandt andet at dele ud af sine egne erfaringer og overvejelser omkring at forfølge en karriere indenfor IT.

»Jeg var selv i tvivl om mit uddannelsesvalg i sin tid. Derfor er det vigtigt for mig at kunne bidrage til at give de unge et indblik i, hvordan det er at arbejde med IT og fortælle om de mange forskellige karrieremuligheder, der eksisterer inden for branchen.«

Vores konsulent Frederik deler feedback

»Jeg håber, at de har fået øjnene op for, hvor spændende IT er! Dét at man rent faktisk får muligheden for at se de konkrete resultater af ens arbejde, og opleve den værdi vores løsninger skaber i samfundet.«

Du kan læse mere om vores sociale ambitioner, og hvad vi gør for at støtte dem næste generation af IT-professionelle her.