Fem erfaringer fra it-branchen

Fem erfaringer fra it-branchen

Efter tre år som IT-konsulent hos Netcompany, besluttede Astrid Bro Christensen sig for at det var på tide at afprøve sig selv og sine evner et nyt sted. I dag, to år senere, er hun tilbage hos Netcompany, denne gang i rollen som managing architect. Her deler Astrid sine erfaringer fra sin udviklingsrejse og fortæller om at lære at lytte til sin mavefornemmelse.

1. Stol på din mavefornemmelse

Gennem årene har jeg lært at lytte til min mavefornemmelse og lade den være en indikator for, hvilken retning jeg skal bevæge mig i. Min vigtigste regel er at brænde for det, jeg laver. Og hvis jeg ikke længere gør det, er det tid til at ændre spor.

2. Tro på dig selv

Jeg har aldrig været bange for at skifte retning. Hvorvidt det drejer sig om en ny jobtitel eller at ændre min karrierevej. Det kan være nervepirrende til tider, og læringskurven kan være stejl. Men det vigtigste er at tro på sig selv og huske at anerkende ens fremskridt.

At arbejde i en virksomhed, hvor du har fleksibiliteten til at dyrke dine interesser uden for arbejdet, holder mig motiveret i min dagligdag. For mig personligt indebærer det min musik. Jeg spiller saxofon og klarinet og bruger langt de fleste aftener på at øve mig til kommende koncerter.

Astrid Bro Christensen

3. Hav rollemodeller

Jeg har altid værdsat at være omgivet af dygtige mennesker, der er eksperter indenfor det, de laver. At kunne lære af andres erfaring er afgørende for min egen udvikling.

4. Brug tid på de ting, du kan lide

At arbejde i en virksomhed, hvor du har fleksibiliteten til at dyrke dine interesser uden for arbejdet, holder mig motiveret i min dagligdag. For mig personligt indebærer det min musik. Jeg spiller saxofon og klarinet og bruger langt de fleste aftener på at øve mig til kommende koncerter rundt omkring i Danmark.

5. Sig det højt

Når du fortæller åbent om dine mål og den retning, du ønsker at udvikle dig i, er det mere sandsynligt, at det går i opfyldelse. Folk vil gerne se dig lykkes, og de hjælper dig gerne med at nå dine drømme. Og det gode ved at arbejde i en stor virksomhed er, at der er masser af muligheder.