»Mijn liefde voor IT bleek uiteindelijk degene te zijn die het meest groeide«

Mark van der Heiden droomde oorspronkelijk van een carrière als grafisch ontwerper, maar een open dag op het Grafisch Lyceum in Rotterdam opende zijn ogen voor IT. Vandaag werkt hij als senior ontwikkelaar bij Netcompany. Hier deelt hij enkele van de bepalende momenten die hebben geleid tot een carrière in de IT.

Vijf bepalende momenten van Mark van der Heiden

1. Van pixels naar programmeren

De eerste penseelstreken van mijn reis werden geschilderd met dromen van grafisch ontwerp, maar de onverwachte wending naar IT stond op het punt zich te ontvouwen. Grafisch ontwerp bracht me naar een open dag op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar ze ook programmeringsstudies presenteerden. Dit wekte mijn interesse, en uiteindelijk bleek mijn liefde voor IT degene te zijn die het meest groeide.

2. Een open hart voor nieuwe avonturen

Mijn aanvraag voor de opleiding grafisch ontwerp werd niet geselecteerd, waardoor ik op een kruispunt stond. En zo, met een hart open voor nieuwe avonturen, begaf ik me op het pad van programmeren. Ondanks mijn gebrek aan ervaring, intrigeerde coderen me en leidde het me naar een nieuwe carrière.

"Te midden van de lijnen code en debugging-sessies kwam een diepere passie naar voren. De voldoening van het oplossen van puzzels, de aantrekkingskracht van complexe uitdagingen - het alles kwam samen tot een diepe drijfveer binnenin mij."
Mark van der Heiden

3. Streven naar expertise in softwareontwikkeling

Met een dorst naar kennis nam de reis een transformerende wending. Ik schreef me in voor Informatica aan de Hogeschool Rotterdam, omarmde de gereedschappen van softwareontwikkeling en verbreedde mijn horizon. Na mijn stage te hebben afgerond en me voor te bereiden op mijn eerste carrièrestappen, besloot ik me te richten op softwareontwikkeling.

4. IT en levenservaringen verbinden

Te midden van de lijnen code en debugging-sessies kwam een diepere passie naar voren. De voldoening van het oplossen van puzzels, de aantrekkingskracht van complexe uitdagingen – het alles kwam samen tot een diepe drijfveer binnenin mij.

5. Horizon verbreden

Naarmate mijn carrière vordert, durf ik te dromen buiten de technologie-industrie. Daarom kijk ik vol verwachting uit naar aanstaande persoonlijke ondernemingen. De bestemming? Zuid-Afrika. Hand in hand met mijn vrouw zal ik reizen van Johannesburg naar Kaapstad, een reis die ook een nieuw avontuur is, net als mijn IT-carrière.