Et farvel til studielivet

”Det store udviklingsfokus i Netcompany har gjort mig opmærksom på, at jeg kan blive ved med at udvikle mig, selvom jeg ikke længere sidder på skolebænken.”

Amalie Frøling Pedersen

konsulent

Kalenderen skriver mandag d. 1. maj 2023. Specialet er i hus. Ligeledes er kontrakten med Netcompany – det var den faktisk allerede tilbage i december. Men nu er vi her: første arbejdsdag. En dag der på mange måder er både spændende og skræmmende. Slut med lektier, eksaminer og læsning, men også et vink farvel til identiteten som studerende, som Amalie har kendt i størstedelen af sine 28 år. Foran hende venter en fremtid med fuldtidsarbejde, men for Amalie behøver det heldigvis ikke at sætte en stopper for at udvikle sig og tilegne sig nye kompetencer.

Vejen til IT-verdenen

Med en begejstring for det sproglige og en passion for det tekniske har Amalies mange interesser gentagne gange ført til spørgsmålet: ”Hvad skal man vælge, når man vil mange ting på én gang?”. Netop dette spørgsmål førte Amalie på en rejse gennem en bachelor i Koreastudier på Københavns Universitet efterfulgt af en kandidat i Software Design på IT Universitetet.

”Jeg ville gerne have en kandidat, men den skulle gerne være noget andet end sproglig. Jeg har altid været nysgerrig på kodning, og særligt den grammatiske del, har været noget af det, der har interesseret mig inden for den sproglige verden. Det synes jeg forenes meget fint i programmering, så jeg gav det et skud og søgte ind på Software Design – en beslutning der viste sig at være den helt rigtige!”

En perfekt balance

I dag er Amalie nyopstartet konsulent i Netcompany – en rolle hvor hun kan forene kontakten med mennesker med muligheden for at videreudvikle sine tekniske kompetencer inden for programmering.

”Jeg kan godt lide, at min rolle er meget logisk, men at det ikke betyder et endegyldigt farvel til det menneskelige aspekt, jeg kender fra mine sproglige studier. Intet slår de dage, hvor jeg sidder og nørkler længe med en opgave for at finde frem til den rigtige løsning. Det er udfordrende og tilfredsstillende på samme tid.”

Fra teori til praksis

Når man spørger Amalie om, hvordan det er at være ny i job, smiler hun og siger: ”Det føles som et større ansvar, fordi mit arbejde ikke længere er teoretisk, men faktisk har en reel impact. Jeg kan blive ramt af imposter syndrome en gang i mellem, men det tror jeg er meget naturligt, når man er ny.”

Spørger man Amalie, hvordan hun håndterer dette, lægger hun særlig vægt på muligheden for at bede om hjælp og stille spørgsmål til både hendes manager og kolleger, når der er brug for det.

”Intet slår de dage, hvor jeg sidder og nørkler længe med en opgave for at finde frem til den rigtige løsning. Det er udfordrende og tilfredsstillende på samme tid.”

Amalie Frøling Pedersen

Plads til udvikling

Særligt den løbende dialog med hendes manager er noget, Amalie værdsætter. Foruden plads til spørgsmål oplever Amalie også et rum for at italesætte eventuelle bekymringer, interesser, mål og andet, der kan være brug for at adressere på de faste 1:1-møder i hverdagen.

”Jeg havde ikke tænkt på, hvor vigtigt udvikling var for mit valg af arbejde, men det store udviklingsfokus i Netcompany har gjort mig opmærksom på, at jeg kan blive ved med at udvikle mig – både fagligt og personligt – selvom jeg ikke længere sidder på skolebænken.”