De IT-wereld doorkruisen door groei en impact

De IT-wereld doorkruisen door groei en impact

In de snel veranderende wereld van IT, waar baanbrekende ideeën samenkomen met lastige uitdagingen, vinden mensen hun eigen unieke paden naar succes.

"Zomaar iets bouwen zonder het grote plaatje te kennen, is als proberen een puzzel op te lossen zonder de afbeelding op de doos te zien."

Lisanne Farla

Master

Maak kennis met Lisanne Farla, die haar carrièrepad begon bij Netcompany, aanvankelijk als recent afgestudeerde full-stack ontwikkelaar. Sindsdien heeft ze haar vaardigheden ontwikkeld en is ze opgeklommen tot de rol van Meester. Haar reis werd gedreven door een toewijding aan leren, een vastberadenheid om elke uitdaging aan te gaan en een grote passie voor het ontrafelen van complexe technische vraagstukken.

Fundamenten van kennis

Lisanne’s reis begon aan De Haagse Hogeschool in Den Haag, waar ze een diploma in HBO Informatica behaalde. Onderwijs was echter slechts de eerste opstap. Om haar studie te combineren met de ambitie om praktische ervaring op te doen, besloot Lisanne 1,5 dagen per week te wijden aan haar studentenbaan, waar ze bij een IT-bedrijf werkte.

“Deze ervaring bereidde me voor om de IT-wereld binnen te stappen en meteen volledige verantwoordelijkheid te dragen voor een enkele toepassing, variërend van requirements-analyse, ontwikkeling, testen tot implementatie.”

Het grote plaatje

Met slechts twee jaar ervaring ging Lisanne een nieuw hoofdstuk in bij Netcompany en dook ze in de dynamische wereld van agile scrumteams.

“Samenwerken in deze omgeving heeft niet alleen mijn technische vaardigheden uitgebreid, maar heeft ook een omgeving van gezamenlijk leren bevorderd. Ik geniet er echt van om te delen wat ik weet met mijn collega’s en hen te helpen groeien, of het nu gaat om technische aspecten of andere vaardigheden. Ik geloof dat het belangrijk is om te begrijpen waarom we in de technologie werken, want zomaar iets bouwen zonder het grote plaatje te kennen, is als proberen een puzzel op te lossen zonder de afbeelding op de doos te zien.

Vanaf het begin draag ik de volledige verantwoordelijkheid voor verschillende applicaties. Variërend van requirement-analyse, ontwikkeling, testen en implementatie.

Lisanne Farla

De drijvende kracht

Verder dan de nullen en enen van code en algoritmen ligt een diepe motivatie – de vreugde van het ontrafelen van ingewikkelde puzzels. Ik omarm mijn rol als technologie-empowerer, waarbij ik de aspiraties van klanten omzet in tastbare toepassingen. Dit proces van visies omzetten in realiteit en tevreden klanten zien, vormt het hart van mijn carrière.

De wereld beïnvloeden door automatisering

Kijkend naar de toekomst, stel ik me een reis voor die draait om het verlichten van de lasten van werk door automatisering. De droom is om het leven voor iedereen soepeler te maken, waarbij technologie dient als brug tussen efficiëntie en een verbeterde kwaliteit van leven.

In het grote geheel van de IT-wereld staat mijn reis als een voorbeeld van groei, toewijding en de wens om betekenisvolle verandering te creëren. Van de gangen van het onderwijs tot de dynamische dagelijkse praktijk van agile teams. Terwijl ik mijn pad blijf vormgeven, kan ik alleen maar hopen en geloven in de transformatie die ik hoop achter te laten.