»Vi løser utfordringer best når vi hjelper hverandre«

»Vi løser utfordringer best når vi hjelper hverandre«

Sanne Lerberg har aldri vært redd for å gå egne veier. Helt fra oppveksten i Lørenskog til karrieren som teamlead i Netcompany har hun vært kjent for å ta initiativ og bane sin egen vei. Med en lidenskap for IT og hennes unike evne til å finne løsninger til problemer, har Sanne hatt en avgjørende rolle på prosjekt Digibarnevern, hvor hun leder og inspirerer teamet hennes til å løse enhver utfordring de møter på – uansett hva det måtte være. Her forteller hun mer om sin reise, og hvordan samarbeid har vært fundamentalt i hennes karriere.

Veien blir til mens du går

Sanne har siden hun var liten syntes at IT har virket spennende. Selv om det var få rundt hun av venner og familie som delte samme nysgjerrighet for teknologi, begynte hun allerede som barn å lage egne hjemmesider på fritiden.

Interessen for data var avgjørende da hun valgte IT som valgfag på videregående. Likevel møtte hun også på flere utfordringer.

»Jeg har alltid vært ganske bevisst på de valgene jeg har tatt, så en karriere inn mot teknologi har alltid ligget i kortene. Likevel fikk jeg en ordentlig kalddusj da vi skulle kode på videregående og jeg endte opp med å stryke i det ene IT-faget. Over en lengre periode gikk jeg flere runder med meg selv, og lurte på om dette kanskje ikke var noe for meg«, forteller Sanne og fortsetter:

»Interessen tok seg heldigvis opp igjen under studietiden på Handelshøyskolen BI da jeg hadde noen nye IT-fag. Jeg gikk litt mer tilbake til det grunnleggende, og tok et steg av gangen. Deretter falt brikkene mer og mer på plass etter hvert, samtidig som jeg fikk testet litt forskjellig. Det tror jeg har vært viktig for min karriereutvikling – At man starter et sted, lærer og ser hvordan det fungerer, også blir veien til underveis«, forklarer hun.

Viktigheten av å kunne være en støttespiller

Sanne har alltid sett på seg selv som selvstendig og liker å kaste seg ut i nye oppgaver. Selv om dette har vært avgjørende for hennes profesjonelle vekst, har hun også lært over tid at suksess ikke alltid handler om individuelle prestasjoner, men ofte også om samarbeidet og støtten man gir og får fra andre rundt seg. 

»Jeg liker å kaste meg ut i ting, og hvis jeg virkelig vil noe, så gjør jeg det gjerne på egenhånd. Ikke overraskende, så er jeg en av de som helt fint kan dra på kino alene«, ler Sanne. 

»Samtidig så er det alltid godt å være sammen om noe og ha folk som vil deg vel rundt seg. For min del har det alltid vært naturlig å være til stede og hjelpe folk rundt meg, særlig de litt yngre som kommer inn som nyutdannet på prosjektet vårt. Gjennom mine år i bransjen kan jeg dele mine erfaringer og komme med gode råd for å støtte og løfte de«, legger hun til. 

Vil du vite mer om hva Sanne bidrar med?

Vil du vite mer om hva Sanne bidrar med?

Her forteller hun mer om sin rolle på Digibarnevern-prosjektet

»Kort fortalt, så leverer vi et nytt fagsystem til barnevernet i Norge. I tett dialog med kommunene leverer vi et saksbehandlingssystem for å støtte og tilrettelegge for at barnevernet kan gjøre jobben sin på en effektiv måte.«

»Rollen jeg har hatt lengst er som prosjektleder, også kalt implementeringsleder. Min oppgave har vært å sørge for en god implementering og overgang til nytt fagsystem. Det innebærer alt fra oppstart, sette opp integrasjoner og tilgangsstyring, overføring av data til fagsystemet og opplæring innen funksjonalitet og funksjonelle valg. I rollen jobber jeg tett med kunde for å sikre en god overgang til nytt fagsystem, samt sikre gevinstrealisering i kommunen.«

»Nylig har jeg gått over til en teamlead-rolle for et teknisk team. Jeg holder fremdeles på å definere rollen, men som teamleder liker jeg å se på meg selv som en støttespiller og tilrettelegger for teamet. Dette gjelder både for at vi skal nå målene vi har som team, men også at de blir fulgt opp individuelt og utvikler seg i den retningen de ønsker.«

»Først og fremst, så er barnevernet en samfunnskritisk tjeneste. Hvis ikke vi leverer, så er det en mulighet for at barn ikke får den hjelpen og oppfølgingen de trenger, så det er en ekstremt viktig oppgave vi gjør.«

»Det har over en lengre periode vært et moderniseringsbehov for et nytt fagsystem til barnevernet. Å få tilbakemeldinger fra saksbehandlere om at systemet vi leverer er med på å tilrettelegge for at de kan gjøre jobben sin mer effektivt er derfor veldig givende.« 

»I tillegg er det veldig spennende å kunne være i et prosjekt hvor du er del av alt gjennom hele prosjekt-prosessen. Dette gjelder oppstart gjennom anbud, oppstart, implementering, og hele veien til drift og videreutviklingen av løsningen. Løsningen er i stadig utvikling i tett dialog med kommunene og det er veldig inspirerende å kunne være en del av. Hvem vet hvordan løsningen ser ut i fremtiden?« 

 

Kommunikasjon kan ofte være løsningen på problemer

Helt siden sin inntreden i Netcompany har Sanne vært kjent for sine evner til å håndtere problemer på en positiv og løsningsorientert måte. Hennes optimistiske tilnærming til utfordringer har videre vist seg å være en verdifull egenskap som hun ofte får bruk for i arbeidshverdagen. 

»Hvis jeg møter på et problem, så tenker jeg alltid ”det løser seg til slutt”. Jeg liker å heller fokusere på de mulighetene som åpner seg når en står foran en utfordring, og muligheten det gir til å vise hva vi virkelig kan. Jeg tror det er når vi samarbeider, og støtter hverandre, at vi kommer på de beste ideene og løsningene.« 

Helt avgjørende for hennes måte å jobbe på trekker Sanne frem viktigheten av å se fremover og ikke la seg hindre av fortiden. 

»Det er viktig at vi tar lærdom av det som har skjedd i fortiden, men samtidig holder fokus fremover for å komme videre. Vi må kunne snu problemer til muligheter slik at vi kan fortsette å utvikle oss, både individuelt og som team«, avslutter hun. 

 

 

»Jeg ønsker å skape et fellesskap hvor vi har tillit til hverandre, og hvor vi er åpne om de utfordringer vi har. Alle skal kunne be om råd og hjelp når de trenger det«

Sanne Lerberg