Netcompany Talent Network 2023: Bygger broen mellom studenter og karrieremuligheter innen IT

Netcompany Talent Network 2023: Bygger broen mellom studenter og karrieremuligheter innen IT

Som en av Nord-Europas mest prestisjefylte arrangementer har Netcompany Talent Network spilt en avgjørende rolle for Netcompany til å komme enda nærmere dagens IT studenter. I slutten av april kom Talent Network endelig til Norge hvor 50 av landets beste IT-studenter fikk et unikt innblikk i hvordan arbeidslivet kan se ut etter studietiden

Tidligere i vår tok den norske utgaven av Netcompany Talent Network plass på historiske Oscarsborg festning i Oslofjorden. Her ble studenter fra hele landet delt inn i ulike lag og fikk muligheten til å bli bedre kjent med hverandre gjennom ulike teambuildingsaktiviteter. Samtidig fikk de teste seg ut som IT-konsulenter gjennom en ekte caseoppgave. «Man får trukket ut hva hver enkelt på teamet kan og hvilke egenskaper vi har» forteller UIO-student, Lina Hauck.

Etter å ha presentert flere kreative ideer ble det beste løsningsforslaget kåret. Dagen ble deretter rundet av med middag og fest sammen med våre konsulenter for å feire studentenes imponerende innsats.

En realistisk forsmak av fremtidens arbeidsliv

Gjennom Talent Network fikk studentene erfare hvilke utfordringer som kan forekomme som konsulent, og samtidig et bedre innblikk i hvordan fremtidens arbeidsliv kan se ut. «Jeg sitter igjen med nye perspektiver for hva man kan bruke teknologi og IT til», konkluderer NTNU-student Elias Svinø.

Netcompany Talent Network ble en stor suksess, og studentenes kreative evner og deres dedikasjon imponerte oss stort. Vi er stolte av at så mange av landets toppstudenter ville dele en dag utenfor «studentboblen» med oss, og vi håper studentene sitter igjen med et nettverk de kan dra nytte av resten av livet.